Primul cluster de biotehnologie din România și din Europa de Sud-Est

Bine ati venit pe site-ul primului cluster de biotehnologie din România!

bioROne este prima inițiativă comună în domeniul biotehnologiei din Nord-Estul României care conectează o comunitate academică și de cercetare, industrie și guvern. bioROne a fost fondat de un grup selectat de 12 membri, care include universități și centre de cercetare de top, jucători cheie din industrie naționale sau regionale, agenții de dezvoltare, precum și consilieri internaționali de profil și parteneri strategici.

bioROne își propune să acționeze ca o rețea și o platformă comună pentru a ajuta la maximizarea potențialului de inovare în zona N-E a României și pentru a consolida procesul de inovare de la o idee originală la un produs.

În paginile următoare veți găsi informații despre bioROne, obiectivele și programele noastre și, cel mai important, despre suportul pe care îl poate oferi bioROne.

Context actual

In contextul economiei mondiale din ce in ce mai concurentiale, dezvoltarea cluster-elor inovative, ca motor al dezvoltarii regionale durabile reprezinta o preocupare esentiala a factorilor decidenti si a potentialilor membri ai acestor structuri.
  In majoritatea tarilor dezvoltate, clusterele reprezinta un pol de competitivitate si un motor al dezvoltarii regionale, si sunt prioritati pe agenda factorilor decizionali ai regiunii.  Multe din aceste clustere sunt in bio-medicina, datorita complexitatii si dificultatilor de inovare in acest sector.

Informații

0
Universități
0
Instituții de cercetare
0
Spitale clinice
0
Cea mai mare companie farmaceutică cu capital românesc
+ 0
Profesioniști din mediul academic, industrie, guvern, cu formare internațională și experiență în SUA, Europa și Asia
+ 0
Ani de activitate
+ 0
Brevete
+ 0
Contracte de cercetare și granturi în ultimii 5 ani cu o valoare cumulată de peste 50 de milioane de euro

Parteneriate strategice

bioROne este dezvoltat in cadrul unui parteneriat strategic cu CIMIT (Center for Integration of Medicine and Innovative Technology), Cambridge, USA.
CIMIT este cel mai important cluster in Estul Statelor Unite, avand in componenta sa universitati si spitale de prim rang mondial (Harvard University, MIT, Mass Gen Hospital).

Noutăți